Går faktiskt alldeles utmärkt konstaterade vi i helgen när vi var ute med våra scouter. Vi ledare slog på stort och körde trerätters middag med avocadohalvor med räkor till förrätt, helstekt fläskfile med ris, haricot vert och bearnaise till varmrätt och chokladfondue till efterrätt. (Ja, vi fick en del blickar
Hade putsat filen hemma och skurit den i två bitar och sen fryst in den ett par timmar (vi startade på dan på lördan och skulle äta den samma kväll, annars hade jag nog kört "trolldegsmetoden"). Brynte den i stekpannan och la sen största grytan uppochned ovanpå som lock och efterstekte. Riset hade fått koka ett par minuter innan och fick sen stå och dra.
Såsen körde vi med färdig sås (eftersom vi inte skulle vara ute så länge) men pulversås hade väl fungerat också. Haricot vert kan man väl byta ut mot nån grönsak på burk eller så.
En nackdel med att använda grytan som lock sådär var att det kom en massa fett innanför kanten (den är ju "rullad" utåt) som blev lite svårt att diska bort. Men med teflonpanna kunde man kanske kört med mindre fett än jag gjorde (jag hade teflonpanna men hade nog lite väl mycket olja i).
Hade putsat filen hemma och skurit den i två bitar och sen fryst in den ett par timmar (vi startade på dan på lördan och skulle äta den samma kväll, annars hade jag nog kört "trolldegsmetoden"). Brynte den i stekpannan och la sen största grytan uppochned ovanpå som lock och efterstekte. Riset hade fått koka ett par minuter innan och fick sen stå och dra.
Såsen körde vi med färdig sås (eftersom vi inte skulle vara ute så länge) men pulversås hade väl fungerat också. Haricot vert kan man väl byta ut mot nån grönsak på burk eller så.
En nackdel med att använda grytan som lock sådär var att det kom en massa fett innanför kanten (den är ju "rullad" utåt) som blev lite svårt att diska bort. Men med teflonpanna kunde man kanske kört med mindre fett än jag gjorde (jag hade teflonpanna men hade nog lite väl mycket olja i).