När jag sommaren 2007 gick från Hemmavan till Abisko bar jag vid starten med mig torrmat i form av REAL, för ca två veckor (11 frukost, 11lunch och 17 middag+ torkat kött och snask) sedan kompleterade jag i Ammarnäs med en färsk middag. I Adolfström gjordes samma sak. I Jäkkvik inhandlades en mindre kompletering av frukost, lunch och ett par potatismos-middagar. Nästa ställe där jag handlade upp mig var Saltoloukta. Sedan småhandlade jag mig upp i stugorna mot Abisko.
Några tips är att: Det kan vara svårt att hitta friluftsmat söder om kvikkjokk förutom sträckan Hemmavan-Ammarnäs. Kommer man sent på säsongen eller efter Fjällräven classic riskerar man att vissa varar är slut. Äter man bara av utbudet i Fjällstugorna/Fjällstationerna är risken stor att maten blir lite enahanda.
Värt att notera är att jag "lagade" mat på ett MSR Pocket Rocket och en Trangia 0.9L kaffepanna.
Vildmarkshälsningar/ Johannes