Hejsan
Jag brukar torka mat - oftast då precis innan jag ska ut och vandra. Men både potatis, köttfärs och diverse grönsaker håller sig bra länge. Jag har ätit torkad köttfärs ca ett halvår efter att jag torkade den - helt ok. Grönsaker bör väl hålla sig längre. Men det gäller nog att den förvarats mörkt och torrt. Jag bruka lägga det torkade i en papperspåse och sen ha en plastpåse som "omslag" (som jag tar bort när jag lägger in maten i skafferiet hemma).
//Fia
PS.Att torka mat själv handlar nog mer om att det är godare än de frystorkade alternativen i affären - besparingen i kronor försvinner ju snabbt i den tid det tar att fixa ordning det torkade käket.
Jag brukar torka mat - oftast då precis innan jag ska ut och vandra. Men både potatis, köttfärs och diverse grönsaker håller sig bra länge. Jag har ätit torkad köttfärs ca ett halvår efter att jag torkade den - helt ok. Grönsaker bör väl hålla sig längre. Men det gäller nog att den förvarats mörkt och torrt. Jag bruka lägga det torkade i en papperspåse och sen ha en plastpåse som "omslag" (som jag tar bort när jag lägger in maten i skafferiet hemma).
//Fia
PS.Att torka mat själv handlar nog mer om att det är godare än de frystorkade alternativen i affären - besparingen i kronor försvinner ju snabbt i den tid det tar att fixa ordning det torkade käket.