Hej på er?
Jag hittar inget riktigt svar på den fråga Dan Hanson ställde i Januari i detta forum, jag ställer frågan igen fast lite annorlunda.
Om jag torkar min egen mat, t.e.x. i ugnen hemma. Har någon tips om hur jag bäst förpackar den ? Och hur jag bäst bevarar den? Och och hur lång tid det tar innan maten tappar all smak, ruttnar, mjuknar, luktar, exploderar eller vad den nu skulle tänkas göra?
Ni som torkar mat till semestern, gör ni detta veckan innan ni ger er iväg? Eller märker ni ingen skillnad om den är bevarad en månad eller två?
Hoppas någon kan ge ett gott råd till en inspirerad blivande hobbytorkare.
Tork-Niklas
PS. i och för sig tycker jag nog inte 60 spänn är dyrt för en (frystorkad) middag på semestern, speciellt inte om jag relaterar detta till vad jag skulle betala om jag inte åkte till fjälls, då skulle jag förmodligen gå på restarung och middagen skulle förmodligen också innehålla en flaska `Chatau vadå' som inte heller skulle vara billig...alltså: i fjällen kan jag inte dricka vin, vilket är både billigt och tur eftersom vin på camping semestrar alltid tenderar att vara fel tempererade (läs för kallt). En lösning på detta är naturligtvis vitt eller rose som båda kan drickas svalare, det senare, rose, kan vara ett gott alternativ till rött. Usch vad jag babblar, nu slutar jag.
Jag hittar inget riktigt svar på den fråga Dan Hanson ställde i Januari i detta forum, jag ställer frågan igen fast lite annorlunda.
Om jag torkar min egen mat, t.e.x. i ugnen hemma. Har någon tips om hur jag bäst förpackar den ? Och hur jag bäst bevarar den? Och och hur lång tid det tar innan maten tappar all smak, ruttnar, mjuknar, luktar, exploderar eller vad den nu skulle tänkas göra?
Ni som torkar mat till semestern, gör ni detta veckan innan ni ger er iväg? Eller märker ni ingen skillnad om den är bevarad en månad eller två?
Hoppas någon kan ge ett gott råd till en inspirerad blivande hobbytorkare.
Tork-Niklas
PS. i och för sig tycker jag nog inte 60 spänn är dyrt för en (frystorkad) middag på semestern, speciellt inte om jag relaterar detta till vad jag skulle betala om jag inte åkte till fjälls, då skulle jag förmodligen gå på restarung och middagen skulle förmodligen också innehålla en flaska `Chatau vadå' som inte heller skulle vara billig...alltså: i fjällen kan jag inte dricka vin, vilket är både billigt och tur eftersom vin på camping semestrar alltid tenderar att vara fel tempererade (läs för kallt). En lösning på detta är naturligtvis vitt eller rose som båda kan drickas svalare, det senare, rose, kan vara ett gott alternativ till rött. Usch vad jag babblar, nu slutar jag.