• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Häftigt i Trolldalen

Tog en tur med Tarp i Klockhammarsskogarna utanför Örebro och fick se Berguven och vakten som någon snidat i en stockar. Mycket snyggt jobbat !!

Människa och Berguv i skala ca 1:1

Någon som vet varför de står där de står ?
 
Jag vet att för några år sedan satsade Örebro kommun på en konstled mellan Blankhult och Tomasboda (som ju ligger i närheten). Längs stigen fanns ett ganska stort antal konstverk tillverkade direkt i och av naturen. I samband med detta tillverkades också några skulpturer i Tomasboda, alla gånger av samma konstnär som de du stött på. Där finns en björn, en kolargubbe och några andra mänskliga figurer. Kommer dock ej ihåg vilken konstnär det handlar om, men det gör kanske någon annan...

HåkanF
PS De "naturliga" konstverken längs stigen till Tomasboda har nu i stort sett försvunnit. Resterna av en stenristning kan fortfarande skönjas.
 
Det fanns också någon kolargubbe och kvinna vid kolmila längs vägen mellan Klockhammar och Lockhyttan för några år sedan. Vet inte om de finns kvar än, men jag tror det är samma konstnär som gjort dem.