Grymmaste leden i syd- och mellansverige

Var finns den grymmaste vandringsleden i syd- och mellansverige? Är intresserad av alla leder över 2 mil. Kriterierna för grymhet är störst andel vacker natur per mil, dvs så lite transportsträckor (sträckor som går genom hyggen, ungskog, bebeyggelse, på vägar mm) som möjligt.
 
Bohusleden mellan Kungälv och Uddevalla är delvis helt öde och går genom naturreservatsskyddad skog. Definitivt värt ett besök och tack vare goda förbindelser till och från Göteborg både lätt och billigt att ta sig till ifall man beställer tågbiljetter i god tid.
 
Jämtlandstriangeln eller andra leder i samma område, i princip inga transportsträckor. Det finns ju andra områden i fjällen i mellansverige som också är mycket fina.
 
Jämtland ligger i mellersta Sverige men inte Mellansverige, eftersom det sedan gammalt är benämningen på området runt Mälaren, Hjälmaren och de norra delarna av Vänern och Vättern. Det finns alltså inga fjäll i Mellansverige.
 
norra delen av bohusleden! där finns det många fina sträckor, man kan ta alla som en lång led eller bit för bit.;)
 
Österlen?

Österlen-leden är min starkaste kandidat för nästa vandring, efter Höga Kusten. Dock har jag aldrig varit där själv. Någon som kan recensera?
 

Liknande trådar