Grillsås ála improv...

Blandade i ordning en riktigt lyckad grillsås i somras och tänkte dela med mig.

Eftersom jag improviserade mig fram kan jag inte ange exakta mått :) hoppas det smakar ändå!

En rejäl skvätt olivolja
lite mindre soja (sån där mörk)
några droppar sesamolja (inte för mycket!!)
lagom "klutt" sirap (eller flytande honung)
riven färsk ingefära
rejält med krossad eller pressad vitlök
rivet limeskal + limejuice från en frukt
en eller två färska chilifrukter (kärnor=starkt, utan kärnor=inte lika starkt)
ett rejält knippe färsk basilika

Har marinerat både kött och fisk i denna sås och det blir sååååå gott!

Lycka till!

/Ola
 
undersidan; sa:
Blandade i ordning en riktigt lyckad grillsås i somras och tänkte dela med mig.

Eftersom jag improviserade mig fram kan jag inte ange exakta mått :) hoppas det smakar ändå!

En rejäl skvätt olivolja
lite mindre soja (sån där mörk)
några droppar sesamolja (inte för mycket!!)
lagom "klutt" sirap (eller flytande honung)
riven färsk ingefära
rejält med krossad eller pressad vitlök
rivet limeskal + limejuice från en frukt
en eller två färska chilifrukter (kärnor=starkt, utan kärnor=inte lika starkt)
ett rejält knippe färsk basilika

Har marinerat både kött och fisk i denna sås och det blir sååååå gott!

Lycka till!

/Ola


Finns det ingen regel eller lag som förbjuder personer att visa saftiga och goda recept 2 timmar innan lunch

:)
 

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg