Görveln, Näs- och Brofjärden (Mälaren)

Vi tog en liten tur på torsdagsmorgonen på dessa isar, med start i Kungsängen. Överlag fina och blanka isar, men med vissa lurigheter, framförallt vid uddar och i sund, samt på södra Görveln och Näsfjärden.

På södra Görveln (ungefär i höjd med Allmansholmarna) fanns partier med svag is och även öppet vatten. Det fanns även en hel del råkar på Görveln, som kunde vara besvärliga att passera.

I Klintsundet och runt öarna mellan Görveln och Näsfjärden, var det tunt. Här är det strömt. Vi kunde passera med försiktighet nära Klintholmen.

På Näsfjärden var det öppet i farleden. Söder om det öppna vattnet låg det drivis. Tveksamt om det går att åka på sydsidan, längs Färingsö. Har ej kollat isen väster om Broknapparna. Vet inget om isen mot Ormsundet och Skeppsbackasundet, men där brukar det vara strömt och lurigt.

Brofjärden hade fin is, något tjockare än Näsfjärden.

På dessa isar kan det vara lämpligt att hålla lite avstånd i gruppen, så att inte alla badar samtidigt, om oturen är framme. Själv undkom jag med bara ett fotbad, när det brast vid passage av en råk.

God tur!
Johan
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
golonka görveln Mälaren Israpporter 2
BIF Tur på Görveln Israpporter 0
tegin Brofjärden-Näsfjärden Israpporter 0
BJ Görväln-Brofjärden på onsdag!? Israpporter 0

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg