Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Då kommer vi in på en fråga som jag funderat lite på. Hur gör man bäst en bra påskbuffe ute i fält (tält i fjällen)? Äggen är det första och kanske största problemet. Närr äggen fryser spricker skalen och då blir det bara sörja när man kokar. Så om de iinte ska frysa om det är kallt ute lär man få packa dem i en mattermos eller liknande. Att ha med okokta ägg inbjuder nog lite väl mycket till ofrivillig äggröra så att koka hemma och bara värma på köket är nog en bättre idé även om det inte är så charmigt....
Vad äter man mer på påsk? Fårfiol, gravlax och sill smat helst potatis till sillen.
Sillen tror jag vi hoppar över för att det är så slabbigt. Då slipper vi ju potatiskokningen också så då återstår bara äggen, fårfiol och gravlax och det bör väl inte ställa till några problem. Man får väl helt enkelt bara tina upp det som frusit till och i övrigt är det ju färdiglagat så det bör bara vara att ta med lagom mycket. Sedan en liten flaska påskmustförstås.
Påskäggen med godis ska ju vara gömda så det borde bli en bra sökövning med transivers...
Hur brukar ni förgylla era påskturer och påskaftnar?
/Andreas som gör sin första påsktur med ett gäng entusiastiska "kamrater"...