friluftsrätter

Är det någon som känner till någon sajt som säljer friluftsrätter (frystorkad mat typ blå band etc) till bra priser?
 
Tips

Brukar skippa den frystorkade ( bara ha med en påse lr 2 om det är riktigt dåligt väder) och istället köpa Knorr pastarätter som jag förstärker med t ex salami, eget torkat kött eller sojaprotein. Blir kanongott, väger inte mer än frystorkat och addar aktiviteten att röra i en gryta istället för att stirra på en påse! Priset blir 1/4 av vad frystorkat kostar.

M v h

Lelle
 
Jag skulle satsa på ett besök hos den lokala ICA Maxi-handlaren. Glöm dock inte att kontrollera koktider då det påverkar bränsleförbrukningen - det bästa är ju om det räcker att lägga torrmaten i kokande vatten (cous cous mm).
 
Torka själv!

Hemtorkad mat är ofta både snabblagad och mycket godare än billig köpt. Investera i en bok i ämnet, eller surfa fram info om torktemperatur etc. Men det kräver tid och visst arbete före resan.
Annars har jag sett någon amerikansk site med frystorkat i storpack (typ vad du behöver för att överleva 1 vecka-1år), det blir säkertt billigt per styck :). För överlevnad när den stora katastrofen kommer. Inte säkert de levererar till Sverige.

/Lotta
 
Brukar skippa den frystorkade ( bara ha med en påse lr 2 om det är riktigt dåligt väder) och istället köpa Knorr pastarätter som jag förstärker med t ex salami, eget torkat kött eller sojaprotein. Blir kanongott, väger inte mer än frystorkat och addar aktiviteten att röra i en gryta istället för att stirra på en påse! Priset blir 1/4 av vad frystorkat kostar.

M v h

Lelle

Tack för tipset (blev nästan hungrig :)
 
Hemtorkad mat är ofta både snabblagad och mycket godare än billig köpt. Investera i en bok i ämnet, eller surfa fram info om torktemperatur etc. Men det kräver tid och visst arbete före resan.
Annars har jag sett någon amerikansk site med frystorkat i storpack (typ vad du behöver för att överleva 1 vecka-1år), det blir säkertt billigt per styck :). För överlevnad när den stora katastrofen kommer. Inte säkert de levererar till Sverige.

/Lotta

Tyvärr har jag inte tiden att fixa maten själv. Men tack ändå!
 
Det finns en del att hämta även på ICA som inte behöver vara helt färdigt i påsen. Veg färssås (+extra pasta), tortellini med ostsås, olika frystorkade pastasåser (+pasta) och Chili sin carne (+snabbris?) är goda alternativ om man absolut inte behöver kött. Jag har med färssåsen kunnat lura barnen att tro att det är köttfärssås. Chillin har jag inte provat än. Dessa varianter är klart prisvärda och väger lika lite iaf om man är mer än en person. Varmakoppen med extra protein och snabbris/couscous/pasta brukar funka. Sojabitar och färs kan man köpa om man inte orkar torka köttfärs själv. Är väldigt lätt annars. Stek nötfärs, låt den rinna av på hushållspapper och bred sedan ut det på bakplatspapper (ev med hål gjorda av gaffel) på gallen i ugnen i 50 grader under natten. Blir knastrigt när det är torrt. Kan sedan blandas med vilken mix man vill från "mix och färdig" hyllan på ICA. Mix Bolognese från Knorr är vår familjs favorit.
Eftersom vi är fyra som är ute är det inte ekonomiskt görligt att ha frystorkade färdigrätter, vilket jag kan hålla med om hade varit skönt när det måste gå riktigt fort.
Sist men inte minst oavsett frystorkat eller inte. Glöm inte lite extra kryddor, smör eller olivolja och gärna lite god parmesan! :)
 
Det finns en del att hämta även på ICA som inte behöver vara helt färdigt i påsen. Veg färssås (+extra pasta), tortellini med ostsås, olika frystorkade pastasåser (+pasta) och Chili sin carne (+snabbris?) är goda alternativ om man absolut inte behöver kött. Jag har med färssåsen kunnat lura barnen att tro att det är köttfärssås. Chillin har jag inte provat än. Dessa varianter är klart prisvärda och väger lika lite iaf om man är mer än en person. Varmakoppen med extra protein och snabbris/couscous/pasta brukar funka. Sojabitar och färs kan man köpa om man inte orkar torka köttfärs själv. Är väldigt lätt annars. Stek nötfärs, låt den rinna av på hushållspapper och bred sedan ut det på bakplatspapper (ev med hål gjorda av gaffel) på gallen i ugnen i 50 grader under natten. Blir knastrigt när det är torrt. Kan sedan blandas med vilken mix man vill från "mix och färdig" hyllan på ICA. Mix Bolognese från Knorr är vår familjs favorit.
Eftersom vi är fyra som är ute är det inte ekonomiskt görligt att ha frystorkade färdigrätter, vilket jag kan hålla med om hade varit skönt när det måste gå riktigt fort.
Sist men inte minst oavsett frystorkat eller inte. Glöm inte lite extra kryddor, smör eller olivolja och gärna lite god parmesan! :)

Det var många "matnyttiga" (ursäkta) tips/tack
 

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg