Det var nått friluftsprogram på svt för ett par år sedan, vildmark kanske. Där lagade de friluftsmat. De visade reccept och tillvägagångssätt för att torka kött osv. Helt enkelt göra egen friluftsmat så man slipper köpa svindyra småpåsar i butik. Men vad hette boken de talade om? Det fanns en bok med alla reccept och instruktioner.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Friluftsmatsbok?
- Trådstartare Toke
- Start datum
Friluftsmat av Anita Forssell brukar nämnas när det gäller det.
Lite mer info hittar du här tex:
http://www.adlibris.se/shop/product.asp?isbn=9151839199&mscssid=DP7HUQHDJTWS8L67C83LBNLA3GGU65S9
Vet inte om det är den boken du söker, men misstänker det.
/Hans
Lite mer info hittar du här tex:
http://www.adlibris.se/shop/product.asp?isbn=9151839199&mscssid=DP7HUQHDJTWS8L67C83LBNLA3GGU65S9
Vet inte om det är den boken du söker, men misstänker det.
/Hans
Utekokboken?
En klassiker är Anders Klints bok som kom för ca 10 år sedan se recensioner http://www.utsidan.se/recensioner/visaobj.asp?ID=46
Jag tycker att den är sådär lite för tillkrånglade ingredienser.
Det finns flera alternativ numera se t ex http://www.utsidan.se/mat/kokbok/mat.html
http://www.utsidan.se/recensioner/visa.asp?ID=2737
Det finns även engelska böcker t ex från NOLS.
Det finns flera trådar om mattorkning här på utsidan.
Lycka till
Thure
En klassiker är Anders Klints bok som kom för ca 10 år sedan se recensioner http://www.utsidan.se/recensioner/visaobj.asp?ID=46
Jag tycker att den är sådär lite för tillkrånglade ingredienser.
Det finns flera alternativ numera se t ex http://www.utsidan.se/mat/kokbok/mat.html
http://www.utsidan.se/recensioner/visa.asp?ID=2737
Det finns även engelska böcker t ex från NOLS.
Det finns flera trådar om mattorkning här på utsidan.
Lycka till
Thure
Re: Utekokboken?
Jo, Klints bok är ju lite speciell inriktning på, den handlar om att laga "lyxig" mat "i fält" så att säga. De flesta av oss är ju mer intresserade av att förlänga hållbarheten och minska vikten och där ger den tyvärr inte så mycket.
thureb; sa:En klassiker är Anders Klints bok som kom för ca 10 år sedan se recensioner http://www.utsidan.se/recensioner/visaobj.asp?ID=46
Jag tycker att den är sådär lite för tillkrånglade ingredienser.
Jo, Klints bok är ju lite speciell inriktning på, den handlar om att laga "lyxig" mat "i fält" så att säga. De flesta av oss är ju mer intresserade av att förlänga hållbarheten och minska vikten och där ger den tyvärr inte så mycket.
När vi ändå räknar upp så finns ju även "Bortom frystorkat".
http://www.utsidan.se/bocker_film/bortomfrystorkat/
En välformgiven och rätt inspirerande bok, men för vandraren är det tyvärr inte så mycket matnyttigt (höhö) eftersom det är för mycket tunga och färska ingredienser.
För paddlare, kampare och utflyktare är den dock rätt bra.
Klints bok kände jag faktiskt inte till - den ska kollas upp!
http://www.utsidan.se/bocker_film/bortomfrystorkat/
En välformgiven och rätt inspirerande bok, men för vandraren är det tyvärr inte så mycket matnyttigt (höhö) eftersom det är för mycket tunga och färska ingredienser.
För paddlare, kampare och utflyktare är den dock rätt bra.
Klints bok kände jag faktiskt inte till - den ska kollas upp!
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg