Freeride & Downhill i Europa - vart åker man??

Tja!
Är sugen att åka söderut för att köra lite DH & Freeride i solen. Skulle behöva tips på resmål med berg, liftar och godkänt väder!

Alla uppslag är välkomna!
 
Mitt uppslag blir att köpa någon utländsk MTB-tidning (läser själv brittiska What MountainBike och MountainBike Rider till och från) och kolla annonssidorna. De brukar innehålla mycket av det du söker, ofta med webbreferenser.

Andra i detta forum har säkert mer konkreta tips...

Lycka till i letandet! Och; du glömmer väl inte att skriva en reserapport här efteråt - så vi andra kan få dregla och bli avundsjuka av att höra om dina upplevelser?

# Magnus
 
Österrike

Hej,
Det finns 90 mil mtb-leder i Shladminger i Österrike.
Jag vet ej vilken karaktär de har dock, fick reda på det då jag åkte bräda där tidigare i år.

Niklas
 
Lago di Garda

Gardasjön (Norra Italien) har berg, och väder.
Jag var där i fjol på mtb festivalen http://riva.upsolutmv.com/en/ som går i slutet på April varje år i år 29/4-2/5 i staden Riva del Garda.

Cyklade runt en del i bergen, men min xc hoj, det finns en del....
Rätt många som cyklar upp och sen på med benskydd, downhill hjälm mm och full fart ner då.

/Anders
 
hallo,

har ocksa läst att garda ska begränsas, synd.
om du vill aka organiserat: kolla in http://www.ulpbike.de för lite tips till att börja med...

pa egen hand: bike-magazin har som sagt super bra tips, annars: försök fa tag pa "moser bike guide" suveräna böcker/rutter för hela alperna.

lycka till
hälsningar fran münchen
 
Bikeverbier

Jag var i Verbier med http://www.bikeverbier.com i slutet av förra sommaren och kommer åka ner i år igen.

Flera höjdmeter än jag nånsin gjort på en vecka. All slags cykling. En del liftåkande men även en del åkande på tvären för att nå andra stigar. Och du kommer få finna dig i att bli frånåkt både den kvinnliga och manliga guiden :)

Reseberättelse kan du läsa här:

http://happymtb.org/artiklar/verbier2003

Det finns två platser lediga den veckan vi åker ner..
 
Re: Bikeverbier

Kan också rekommendera Verbier. Bodde där hela förra sommaren och cyklade massor i hela dalen (Val de Bagnes). Finns hur mkt som helst att utforska, alla typer av stigar i alla typer av terräng. Bästa kartan för cykling är den grönvitgula vandringskartan för Val de Bagnes 1:25000 (inte Carte Nationale!) som finns att köpa på bland annat turistbyrån. Så gott som alla stigar finns med på denna karta. Köp den och sedan är det bara ut och kriga!

Lycka till!
/Andreas
 
Lago di Garda

Jag vill verkligen rekommendera er att åka till Riva/Torbole för att köra i bergen norr om Garda, det finns dessutom en massa mysiga hotell att bo på. I Torbole bor de flesta cyklisterna och där finns även Mike´s bike café som är ett måste efter dagsetappen, hans mamma gör frallor med cm tjocka salamiskivor som gör susen med en kall och skummande öl efter en dag av svett och spänning.

Med Finnair tar ni cyklarna med gratis till Milano sedan tåget till Österrike som stannar i Rovereto (25 Km från Riva/Torbole) prata med konduktören på perrongen så får ni ta in cyklarna i Intercity snabbtågen och ställa dem i gången.

I Torbole vid turistinfon får ni kartor med lederna och svårighetsgraden, börja veckan med de svåraste, upp i 6 h till 1850 m sedan DH i 2 h efter mysiga lövbeklädda (hala) skogsleder. HELT OTROLIGT för en skandinav.

Vi cykla i 5 dgr senaste resan dit vilket var lagom, utelivet kom av sig, somna av varje kväll efter en massiv pastamiddag.

Skivbromsar på cykeln är ett måste, på min första tur så blev fälgarna så heta på den gamla SCOTTen att klossarna börja riva lös material från fälgarna varpå hela cykeln börja vibrera våldsamt.
 

Liknande trådar