En närstående fick som 20-åring besvär med att äta fisk. Nåt allergiliknande - svullna stickande läppar, mun och ögon.
Nu sex år senare verkar besvären har försvunnit, vilket vi konstaterat efter ett par oavsiktliga och därefter avsiktliga exponeringar för fiskrätter.
Det är märkligt att plötsligt utveckla allergi vid 20 år tänker jag, och ännu märkligare att den försvinner några år senare?
Personen ifråga arbetade åren innan allergin uppkom i en charkdisk där de hanterade stora mängder kött och fisk. Kan en överkänslighet ha byggts upp av det, som sedan klingat av?
Nu sex år senare verkar besvären har försvunnit, vilket vi konstaterat efter ett par oavsiktliga och därefter avsiktliga exponeringar för fiskrätter.
Det är märkligt att plötsligt utveckla allergi vid 20 år tänker jag, och ännu märkligare att den försvinner några år senare?
Personen ifråga arbetade åren innan allergin uppkom i en charkdisk där de hanterade stora mängder kött och fisk. Kan en överkänslighet ha byggts upp av det, som sedan klingat av?