Flytta till storbritanien!

Under sommarens vandring så la jag märke till texten på wildlifematen...

På svenska så står det att man ska hälla i vatten och vänta 10-15minuter, om man läser den engelska texten så behöver man bara vänta 5-10minuter...

Rätt kul faktiskt!

Mvh, Kim Berglund
 
Kanske har metriska systemet inte slagit igenom helt?

Eller har det att göra med att de ligger en timme efter oss? Dvs, när vi har ätit upp, och tar en kopp kaffe på maten, och kanske t o m hunnit diska, så ska dom just tillaga maten. Och för att slippa äta ensamma, så skyndar dom på tillagningen, visserligen med bara 5 minuter, men ändå!

Någon annan rimlig förklaring kan då inte jag hitta.
 
Läser ni vad som står på paketen? Det kan gå illa. En god vän till mig påpekade att för Farbror Bens ris gäller att även om man inte har i något ris alls måste man fortfarande koka en skvätt vatten.

(Jag brukar förresten - för att nu vara seriös i 10 sekunder - låta originalpåsarna vara hemma, och packar om allt i småpåsar. De resulterande knytnävsstora paketen är lättare att packa och man spar ett par hundra gram..)
 
(Jag brukar förresten - för att nu vara seriös i 10 sekunder - låta originalpåsarna vara hemma, och packar om allt i småpåsar. De resulterande knytnävsstora paketen är lättare att packa och man spar ett par hundra gram..)
[/QUOTE]

Smart?
Hur kan dina egna påsar bli mindre än vaccum
förpackningar? Och är det inte smidigare att
packa påsarna varannan botten/öppning så blir
det ju inga luftspalter. Dessutom lär du inte
spara vikt utan att försaka hållbarheten. T.o.m
Real maten går ju sönder om den ligger i ryggan
ibland och den påsen är ju stryktålig.Sen äter man ¨
ju dessutom direkt i påsen och slipper därmed diska.
Tillagar du maten i kastrull istället eller?
 
Hur kan dina egna påsar bli mindre än vaccum
förpackningar?
Titta på proportionen förpackning/förpackad vara så ser du. Det blir mindre med en 1-liters plastpåse. Ja, jag lagar maten i kastrull och äter ur kastrull - "Real Turmat" osv svalnar för mycket om de får stå och dra i påsen, tycker jag. (Undviker förresten RT - kostar blod och smakar bara sådär..)

Hållbarheten lär gå ner. Men hurså då? Jag öppnar 10 påsar före en tur på 10 dagar. När jag kommer hem har jag noll mat och 10 tomma påsar.

T.o.m Real maten går ju sönder om den ligger i ryggan ibland och den påsen är ju stryktålig.
Oj, det låter som rätt brutal hantering tycker jag. Eller ligger kanske påsarna och skaver mot varandra eller mot något annat?
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
fonkymon Konserver/mat till stugvandring Friluftsmat 12
Johan123 Nyttiga och goda icke-animaliska pålägg till smörgåsen? Friluftsmat 23
Fjorr Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar? Friluftsmat 28
Silver Fang Vad för mat till stormkök Friluftsmat 10
moa_k40 Lunch till lång Sarektur Friluftsmat 23
bebben_ericson_hotmail.com Ta med vandringsmat till Island? Friluftsmat 2
sebkar Räcker det med kokande vatten till pulversoppa? Friluftsmat 11
disgruntled Tips på små behållare till salt och kryddor? Friluftsmat 32
såg Jägarsnus med mer nötter i till lunch. Friluftsmat 14
Madison Mat till endagsvandring Friluftsmat 8
UnderEnTarp Behållare till sylt? Friluftsmat 15
Stenistöveln Förpackningar till egentorkad mat Friluftsmat 48
idamartinssons Vin till gryta! Friluftsmat 36
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
wojo Alternativ till ölkorv? Friluftsmat 23
SLUGGA Kaymak cream till sås? Friluftsmat 5
Kanii Alternativ till grötfrukost Friluftsmat 2
vastero Ett försök till matlagningsprogram med friluftsmat Friluftsmat 10
perdans Kök till gastub med punkteringsventil Friluftsmat 0
victorborgvall Vindskydd till olika kök Friluftsmat 14
RayIV Mjölk till gröt och choklad? Friluftsmat 15
Grönställ Proteindryck till lunch? Friluftsmat 60
dr4ug1 Choklad fondue till efterrätt Friluftsmat 3
peter1959 Folie ä bra till allt säger Träpekka i dag Friluftsmat 4
jakerlund Gas-tillsats till Trangia.... Friluftsmat 3
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Agneta H Mat till kanotläger för konfirmander? Friluftsmat 10
Alternativ till Real Meal Friluftsmat 12
saraholvid Tips på vegetarisk mat till fjällvandringen Friluftsmat 33
Polarnatt Kan detta funka till frukost? Friluftsmat 49
oberg_niklas Mat som passar till mattermos Friluftsmat 13
apanna Torkad mat till barn Friluftsmat 4
ViVi Mat till utedagar i skogen Friluftsmat 12
dabac Filmburk till krydda? Friluftsmat 20
grodanbolle Mat till dagsturer? Friluftsmat 11
CFFS Alternativ till dyr mat! Friluftsmat 4
thureb Bra stekpanna till Trangia? Friluftsmat 6
Maria Habermann Gott till couscous Friluftsmat 0
Svartkjelen Mest möjlig energi till lägsta möjliga vikt - HUR??? Friluftsmat 9
Kvantmekanikern Billigt och bra alternativ till torkad mat? Friluftsmat 3
PeAv Gas till Primuskök på Gotland Friluftsmat 0
Texas Bensin till Primus Friluftsmat 5
Kalle E alternativ till pulversoppa till lunch? Friluftsmat 6
Multifuelbrännare till Trangia? Friluftsmat 5
KAP till "lilla" Trangian Friluftsmat 2
412 tips till explorer Friluftsmat 0
Jag vill inte äta frystorkat till middag Friluftsmat 4
vindskydd till primuskök Friluftsmat 4
Bränslemängd till Primus MFS Friluftsmat 2
Friluftsmat till en go kvinna!!?? Friluftsmat 1

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg