Tjena!
Ska snart ge mig ut på tur genom Europa, och har insett att mitt lilla Esbit-kök nog är lite för litet för att laga mat på åt både mig själv och min resekamrat. Funderar därför på att inhandla ett nytt friluftskök. För tillfället är det ju bara Europa som gäller, men jag tänker mig att nästa eller nästnästa långcykling kanske blir till Afrika, Östasien eller kanske t.o.m. runt hela jorden.
Vad jag förstår det som så lär ju tillgången på olika typer av bränslen variera kraftigt under en så lång resa. Därför skulle jag vilja ha ett kök som är så flexibelt som möjligt när det gäller att hantera olika bränslen. Har tittat på en del olika flerbränslekök, men vilka bränslen som fungerar verkar ju skilja sig rätt rejält mellan olika modeller.
Mina frågor riktar sig därför till er som har erfarenhet av den här typen av långfärdscyklingar: Vilka kök använder ni? Vilka bränsletyper kommer man att ha störst nytta av att köket stödjer? (rent spontant så känns ju inte t.ex. jetbränsle som någonting man lär komma över så jätteofta, men vad vet jag.) Och på vissa kök står det att de stödjer blyfri bensin och på vissa kemiskt ren bensin - är detta samma sak?
Tack på förhand!
Ska snart ge mig ut på tur genom Europa, och har insett att mitt lilla Esbit-kök nog är lite för litet för att laga mat på åt både mig själv och min resekamrat. Funderar därför på att inhandla ett nytt friluftskök. För tillfället är det ju bara Europa som gäller, men jag tänker mig att nästa eller nästnästa långcykling kanske blir till Afrika, Östasien eller kanske t.o.m. runt hela jorden.
Vad jag förstår det som så lär ju tillgången på olika typer av bränslen variera kraftigt under en så lång resa. Därför skulle jag vilja ha ett kök som är så flexibelt som möjligt när det gäller att hantera olika bränslen. Har tittat på en del olika flerbränslekök, men vilka bränslen som fungerar verkar ju skilja sig rätt rejält mellan olika modeller.
Mina frågor riktar sig därför till er som har erfarenhet av den här typen av långfärdscyklingar: Vilka kök använder ni? Vilka bränsletyper kommer man att ha störst nytta av att köket stödjer? (rent spontant så känns ju inte t.ex. jetbränsle som någonting man lär komma över så jätteofta, men vad vet jag.) Och på vissa kök står det att de stödjer blyfri bensin och på vissa kemiskt ren bensin - är detta samma sak?
Tack på förhand!
Senast ändrad: