Jag har förvisso mest tittat hos våra etablerade Svenska shoppar. Men jag har letat efter kokkärl i ½-liters klassen för solo-turer, och även när jag tittar på "värsting-prylarna" i titan, så väger dom lika mycket som lilla Trangians 1-liters kastruller. Så varför ska man då satsa 500 spänn på en ½-liters-pyts..? Med den vikten och materialtjockleken blir dom väl förvisso närmast "stridsvagnssäkra". Men det är inte det jag är ute efter...
Under semestern i år, snickrade jag till ett eget ultralätt sprit-eldat "storm-kök" för solo-turer. Det väger 70 g, komplett med 2-delat vindskydd, brännare, en kastrull, plast-lock med "pasta-sil" och kastrull-isolering för värmehållning.
Problemet är att kastrullen är lite för liten för att vara riktigt praktiskt användbar. Den rymmer bara 3½ dl till brädden. Det räcker för att koka tex gröt eller pasta, men det blir väldigt fullt när man tillsätter pastasåsen...
Kastrullen är en uppäten konservburk fiskbullar som är av aluminium. Jag har letat som en tok i alla affärer jag har i omgivningarna, för att hitta något som säljs i en större burk - men förgäves... Det var då jag letade bland friluftsbutikerna, och fann att lättast pytsen väger lika mycket som hela mitt stormkök...
Alla tips är välkomna, från återvunna sopor till köpe-prylar i titan... Att återanvända förpackningar är inget självändamål för mej, även om det är trevligt när det är billigt. Men förpackningar är ju som regel väldigt lätta för att spara material. Fiskbulle-kastrullen väger 20 g, ingen "riktig" kastrull slår det. Hållbarheten blir ju naturligtvis begränsad, men det gör oftast inte så mycket om priset är gratis.
Under semestern i år, snickrade jag till ett eget ultralätt sprit-eldat "storm-kök" för solo-turer. Det väger 70 g, komplett med 2-delat vindskydd, brännare, en kastrull, plast-lock med "pasta-sil" och kastrull-isolering för värmehållning.
Problemet är att kastrullen är lite för liten för att vara riktigt praktiskt användbar. Den rymmer bara 3½ dl till brädden. Det räcker för att koka tex gröt eller pasta, men det blir väldigt fullt när man tillsätter pastasåsen...
Kastrullen är en uppäten konservburk fiskbullar som är av aluminium. Jag har letat som en tok i alla affärer jag har i omgivningarna, för att hitta något som säljs i en större burk - men förgäves... Det var då jag letade bland friluftsbutikerna, och fann att lättast pytsen väger lika mycket som hela mitt stormkök...
Alla tips är välkomna, från återvunna sopor till köpe-prylar i titan... Att återanvända förpackningar är inget självändamål för mej, även om det är trevligt när det är billigt. Men förpackningar är ju som regel väldigt lätta för att spara material. Fiskbulle-kastrullen väger 20 g, ingen "riktig" kastrull slår det. Hållbarheten blir ju naturligtvis begränsad, men det gör oftast inte så mycket om priset är gratis.