Från www.blimed.wordpress.com/mat
Jegergryte til 4 personer
Denne gryta kan anbefales både til festmat og som turmat. Litt forberedelser kan lønne seg om du tenker å fyre opp stormkjøkkenet ute i det fri.
500g reinsdyrfilet
250g bacon
200g sjampinjonger (eller kantareller)
10-12 sjarlottløk
3 fedd hvitløk
noen einerbær
et par skiver brunost
et par spiseskjeer tyttebærsyltetøy
2 beger creme fraiche
salt og pepper
hønsebuljong
salt meierismør
Varm opp en kjele med 1/2 l buljong (eller vann og tilsett 1 terning med kyllingbuljong).
Om mulig, la kjøttet akklimatisere seg til romtemperatur. Del kjøttet opp i tyggbare biter og fres på middels sterk varme i meierismør sammen med grovhakket hvitløk og pepper til det får en fin overflate.
Ha kjøttet over i kjelen og la trekke under lokk. Del opp sjarlottløk og soppen i passe grove biter og fres gyllent i meierismør. Helles over i kjelen.
La trekke i 15 minutter under lokk. Tilsett et beger creme fraiche, knuste einebær, brunost og tyttebærsyltetøy.
Juster varsomt smak og konsistens med buljong (evt vann og terning), resten av creme fraichen, salt og pepper. Ikke server før du smiler når du smaker.
Tilbehørsforslag: Hvitløksbrød, råstekte poteter, hjemmelaget potetstappe eller hva du mener måtte passe. Råstekte påteter kan medbringes på tur og serveres kalde ved siden av. Velbekomme.
Jegergryte til 4 personer
Denne gryta kan anbefales både til festmat og som turmat. Litt forberedelser kan lønne seg om du tenker å fyre opp stormkjøkkenet ute i det fri.
500g reinsdyrfilet
250g bacon
200g sjampinjonger (eller kantareller)
10-12 sjarlottløk
3 fedd hvitløk
noen einerbær
et par skiver brunost
et par spiseskjeer tyttebærsyltetøy
2 beger creme fraiche
salt og pepper
hønsebuljong
salt meierismør
Varm opp en kjele med 1/2 l buljong (eller vann og tilsett 1 terning med kyllingbuljong).
Om mulig, la kjøttet akklimatisere seg til romtemperatur. Del kjøttet opp i tyggbare biter og fres på middels sterk varme i meierismør sammen med grovhakket hvitløk og pepper til det får en fin overflate.
Ha kjøttet over i kjelen og la trekke under lokk. Del opp sjarlottløk og soppen i passe grove biter og fres gyllent i meierismør. Helles over i kjelen.
La trekke i 15 minutter under lokk. Tilsett et beger creme fraiche, knuste einebær, brunost og tyttebærsyltetøy.
Juster varsomt smak og konsistens med buljong (evt vann og terning), resten av creme fraichen, salt og pepper. Ikke server før du smiler når du smaker.
Tilbehørsforslag: Hvitløksbrød, råstekte poteter, hjemmelaget potetstappe eller hva du mener måtte passe. Råstekte påteter kan medbringes på tur og serveres kalde ved siden av. Velbekomme.