Läser i en recension här på Utsidan:
"stål skeden river up små aluminium delar ur köket vilket i för hög dos leder till alzhimer (enligt vissa läkare)"
Att alu inte är nyttigt i stora mängder är väl helt OK. Men jag har för mig att jag läst en gång att just den studien om kokkärl (då gällde det vanliga kastruller för storhushåll tror jag) som ofta används som bevis mot alu i kastruller kom sig av att man diskat provrör med någon lösning som i sig innehöll spår av alu.
Någon som minns eller som VET svar i frågan?
"stål skeden river up små aluminium delar ur köket vilket i för hög dos leder till alzhimer (enligt vissa läkare)"
Att alu inte är nyttigt i stora mängder är väl helt OK. Men jag har för mig att jag läst en gång att just den studien om kokkärl (då gällde det vanliga kastruller för storhushåll tror jag) som ofta används som bevis mot alu i kastruller kom sig av att man diskat provrör med någon lösning som i sig innehöll spår av alu.
Någon som minns eller som VET svar i frågan?