Några förbättringar har de gjort (jag syftar på Sog Seal Pup Elite).
- De har gått från AICHI AUS-6 till AICHI AUS-8
- De har förbättrat greppet genom en bättre konturering samt förlängt handtaget
- Bladet har mindre ricasso
När det gäller själva slipfasen så är jag lite tveksam till att man gått sabelslipning till skålslipning. Enligt min åsikt så är skålslipade blad inte av den karraktär som man bör applicera på den här typen av knivar.
Detta säger jag trots att den gamla slipfasen också hade en hel del nackdelar, bl a så var primärvinkeln våldsamt stor. Men en sådan kniv kunde man inte skära en skiva bröd ens. Dock funkade det bra efter att man tunnade ut bladet något och lade på en snävare vinkel.
Allt som allt så hade undertecknad valt varken Seal Pup eller Seal Pup Elite. Det finns avsevärt bättre knivar därute till ungefär samma pris.
~Paul~