Evermat torktips

Jag har precis lagt en beställning på en Evermat.

Nu vill jag ha tips från er som redan har en Evermat hur ni torkar er mat.

Hur lång är torktiden på svamp, kött, frukt osv?

Finns det något ni brukar steka innan ni stoppar det i torken?

Har ni några specialknep som fungerar just på Evermaten?

Lite roliga och goda recept på bra torkad friluftsmat vore kul att få.

Ni förstår säkert idén med tråden.

En tråd för oss som har Evermat torkmaskin fylld med råd & tips.
Dessutom med en hel del smaskiga recept.

Kan det bli bättre?
 
De flesta som plockat svamp i år hart ju insett att alla de här torkmaskinerna är löjligt små, om man kommer hem med 10-tals liter med svamp. För att torka friluftsmat och annat fungerar den dock utmärkt. En del rotsaker bör man förvälla en kort stund innan de torkas.
 
Många rätter vinner på att vara halv eller 3/4 tillagade innan du torkar dem.
Om du inte har några kokböcker om torkmat så rekommenderar jag Anitas utmärkta http://www.utsidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=3352 och Dry it you'll you like it. http://www.dryit.com/book.html
Recept är som fiske och svampplatser, alla delar inte med alla.
Som så riktigt påpekats, när du kommer hem med 40 l lingon eller 30 l svamp behöver du torkplatser med andra ytor på. Därav vår garderob 60x60 med 25 ollor i. Evermaten ser gullig och trevlig ut men verkar lite av en leksak.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Evermat torkapparat Friluftsmat 1
lttl Torktips Friluftsmat 1

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg