Jag planerar en femdagars snabbvandring med ultralätt packning i Sarek. Min plan är att äta ‘lagad’ (läs frystorkad) mat vid lägret, dvs middag och frukost, och under dagen äta på stående (gående/joggande) fot. Så jag letar efter tips på vad jag
1) bör äta under det att jag lunkar fram
2) bör äta vid de stopp jag gör under dagen.
Min tanke kring (1) är att blanda någon slags energidryck som gör att jag inte får mineralbrist samt ger mig lite löpande kolhydrater, medan (2) handlar om kaloririk samling såsom nötter och annat som är rikt på fetter och proteiner i första hand.
Jag har vandrat ganska mycket, så en löpande kost på jägarsnus mellan de lagade målen är ingen nyhet för mig, men jag är lite mån om att inte tappa för mycket energi om jag rör mig lite fortare och är samtidigt inte jättemycket för gel, som jag tycker är en ren plåga att trycka i mig. Jag tänker mig en dagssträcka om minst 3, vid goda förhållanden 4 mil om dagen. Tips?
1) bör äta under det att jag lunkar fram
2) bör äta vid de stopp jag gör under dagen.
Min tanke kring (1) är att blanda någon slags energidryck som gör att jag inte får mineralbrist samt ger mig lite löpande kolhydrater, medan (2) handlar om kaloririk samling såsom nötter och annat som är rikt på fetter och proteiner i första hand.
Jag har vandrat ganska mycket, så en löpande kost på jägarsnus mellan de lagade målen är ingen nyhet för mig, men jag är lite mån om att inte tappa för mycket energi om jag rör mig lite fortare och är samtidigt inte jättemycket för gel, som jag tycker är en ren plåga att trycka i mig. Jag tänker mig en dagssträcka om minst 3, vid goda förhållanden 4 mil om dagen. Tips?