«Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.»
Tolkar jag att det är tillåtet att använda campingkök mm. när man försäkrat sig att brandspridningsrisken är minimerad tex genom att ta bort torr gräs och annat som finns i närheten där köket används. (ni som vet hur lite en brinnande T-spritslåga syns i solljus från spill efter påfyllning för förvärmning och sprit i kök, förstår varför...)
I det avseende är campingasol-kök extremt säkra i och med att man inte riskerar kvardröjande spill som antänds och brinner på fel ställe
Skall man använda ved, kol (engångsgrill...) så ställer det större krav på kontroll av området omkring och eldningsunderlaget så att sprätt från ved och gnistor i rök eller länge liggande glöd (i marken under brasan) inte ställer till med brand långt efter man lämnat platsen, i praktiken eldar man sådan bara på i förväg iordninggjorda eldningsplatser.
Med andra ord stor portion egenansvar att se till att inte starta brand och blir rättsliga konsekvenser om man ändå startar en brand, och det är liknande regler i Sverige.