Dygnsgrader!?

Tjena! Är detta begrepp ngt som ni använder er av?

Jag som Jägare gör det när fågeln el köttet ska hängas. Dvs tex en Tjäder tupp hängs 30 dygnsgrader dvs 3dgr om det är 10 dgr varmt, 1,5 om det är 20 grader.

Detta används för att veta ungefär hur länge viltet behöver hängas för att få det mört o fint, o inte dåligt.

Kan man använda samma princip för tex mjölk, ägg (okokta resp hårdkokta), fläsk i bit osv

Vad tror ni? Finns det ngn som använder sig av detta o vet dygnsgrader för helt färska råvaror?

/Niklas
 
Viltet ska ju hänga för att bli mört. Mjölken ska väl vara så färsk som möjligt!

Dvs om optimum för köttet är 30 dygnsgrader, så är optimum för mjölk, ägg mm 0 dygn x 4 grader, eller nåt.

/Håkan
 

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg