Hittade på en ganska god frukosträtt här hemma för några dagar sedan, men den går garanterat lika bra att göra ute på fjället:
Ingredienser:
5dl vatten
1,5dl grahamsmjöl
2-3msk frystorkad drottningssoppa
0,5-1msk salt
Koka upp det saltade vattnet. Rör i de två torrvarorna när det börjar bli varmt och koka i 5-10 min på låg värme.
Det är alltså grahamsgröt med drottningssoppa, vilket påminner ganska mycket om klappgröt (jag vet inte om detta är någon lokal norrbottnisk rätt, men det är mannagrynsgröt med lingon (rosa gröt)).
Det borde inte vara några problem att blanda ihop torrvarorna i potionspåsar.
/D
Ingredienser:
5dl vatten
1,5dl grahamsmjöl
2-3msk frystorkad drottningssoppa
0,5-1msk salt
Koka upp det saltade vattnet. Rör i de två torrvarorna när det börjar bli varmt och koka i 5-10 min på låg värme.
Det är alltså grahamsgröt med drottningssoppa, vilket påminner ganska mycket om klappgröt (jag vet inte om detta är någon lokal norrbottnisk rätt, men det är mannagrynsgröt med lingon (rosa gröt)).
Det borde inte vara några problem att blanda ihop torrvarorna i potionspåsar.
/D