Ett tips för oss som gillar havregrynsgröt:
Om man klipper grynen genom att köra dem i mixer några sekunder ökas vätskeupptagningen så att kokning blir överflödig. Häll bara på varmt vatten direkt i kåsan och låt svälla i 3 min. Du slipper den förhatliga grötkoksdisken, och det går snabbare eftersom du kan plocka ner köket medan gröten sväller.
För att ytterligare förenkla kryddar man grynen med salt, socker, kanel, torkad frukt, torrmjölk etc redan hemma.
Visserligen finns (fanns?) det snabbgröt att köpa, men jag misstänker att detta blir några smulor billigare.
Fler matförslag finns på UTEPLATSEN:
http://www.molekyl.com/uteplatsen/
Om man klipper grynen genom att köra dem i mixer några sekunder ökas vätskeupptagningen så att kokning blir överflödig. Häll bara på varmt vatten direkt i kåsan och låt svälla i 3 min. Du slipper den förhatliga grötkoksdisken, och det går snabbare eftersom du kan plocka ner köket medan gröten sväller.
För att ytterligare förenkla kryddar man grynen med salt, socker, kanel, torkad frukt, torrmjölk etc redan hemma.
Visserligen finns (fanns?) det snabbgröt att köpa, men jag misstänker att detta blir några smulor billigare.
Fler matförslag finns på UTEPLATSEN:
http://www.molekyl.com/uteplatsen/