• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Dags att styra upp det här tycker jag

Har ni sett hur folk som fjällvandrar gör det enligt olika metoder och sen så kommer de som vandrat och bor i stuga och tror de har gjort en bedrift då de köpt mat i stugorna och sovit i sidenpåse varje natt. Dags att styra upp det hela.

Motorister
De som bor i anslutning till väg och endast gör dagsturer. Vågar sig inte längre bort än att de hör motorbullret antagligen.

Turistvandrare
De som bor i stuga eller på fjällstation. Har ingen aning om vad ett tält är eller vad som är en 4-säsongs-sovsäck. Tror att de gjort en bedrift då det varit uppe på Kebnekajse. När i själva verket flickvännen hela tiden gått med en extra chokladkaka och dextrosol i fickan om det skulle bli jobbigt.

Tältnördar
Visst, de vandrar i fjällen, bor i tält och lagar mat på medhavt kök. Men är de riktiga vandrare? Börjar oftast månadsvis innan därhemma med packlistor, räknar antal smörgåsar per dag och lägger upp en rutt. Sen går de sin markerade led, äter sina 2.3 smörgåsar till frukost och bor i sitt Hillebergstält.

Frivandrare
Det enda fri är väl att de är fria från sunt förnuft. Lämnar leden, råkar ut för dimma, ropar efter fjällräddningen. Behöver jag säga mer?

Nej den riktiga vandraren är nog utsidanvandraren. Sitter hemma i soffan och debatterar på utsidan.se som en riktig fjällvandrare ska. Google trail view kommer snat med 360-graders vyer från Sarek (de ska bara bygga bilvägen som deras bil kan åka på)

sådeså

christian
 
:) :) :)

Herr Classic???

Fru Fjädernätt???

Tunggungarn???

Nääää, bredband och firefox är enda rätta.. :)

Det måste dyka upp en gilla knapp på utsidan snart!
Peter