Cykelköp - igen..

Hoppades jag skulle hitta rätt med hjälp av andra trådar och andra cykelsökande, men det verkar som att jag inte alls hittar det jag söker ändå. Jag hade velat köpa en Kona Dew Drop efter ett tips om denna, men hittar ingen i min storlek i denna del av världen. Hoppas att någon kan hjälpa mig, såhär efter veckor av fruktlöst surfande och forumläsande? Så, kriterierna lyder som följer:

cykeln skall fungera till pendling (4 mil om dagen) i milt skånskt klimat, inga längre sträckor vintertid. gärna hyfsat lättcyklad.

touring i någon vecka (i taget) i nordnorge/norrland/runt i skåne, eller varthän det nu bär. Samt förstås dagsturer. mestadels asfalt.

jag vill helst ha bockstyre, gärna med dubbla bromshandtag, men det skall väl annars gå att installera i efterhand.

jag kan inte betala mer än 10 000 inklusive pakethållare, skärmar och lås. helst.

mitt andra förslag är en nishiki pro sld, men tyvärr har den inte bockstyre. har kollat lite på genesis cyklar, men det verkar för dyrt..
 
Begagnat

kanske ger bästa chansen att komma ned i pris.
http://www.blocket.se/malmo/Peugeot_touring_39311324.htm?ca=23_11&w=3 men troligen väl stor?

Men denna bör du slå till på om den passar dig. http://www.blocket.se/malmo/Dawes_Galaxy__engelsk_touring_39311177.htm?ca=23_11&w=3

Den här kanske http://www.rosebikes.se/artikel/rose-cross-pro-rs-2000-4636-530693/aid:530695
om du vill ha en ny hoj.

Eller denna men knepigare med pakethållare och skärmar. http://www.gostaericson.se/cyklar/sport/herr/merida-racer-ride-lite-91-com.html?ref_lp=prisjakt

Thure
 
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=69451

Jag tycker att många av dina kriterier stämmer m Mattias i ovanstående tråd. Har du läst den?

Har du sökt svar på happymtb.org? Det är ett bra cykelforum.


har läst den tråden och fått endel idéer, men fick för mig att han letade efter ett rakt styre, samt att många av cyklarna gick på ganska mycket mer än 10 000.

skall kolla in happymtb, har inte lusläst det ännu..
 


tack för tipsen. kanske dawes-cykeln kan passa, skall ringa och se om den är kvar. synd bara att jag är ganska dålig på cyklar och i princip inte skulle se om ramen var knäckt och ihoplimmad eller något annat elände.
 
Stålram är lätt att kontrollera som amatör. Ta handskar med dig så att du slipper smutsa ner dig.
Är ramsorleken riktig för dig kontrollera styravståndet från sadeln i sittställning, långfärds styren får sitta högre och längre bak än racerditon.
go tur
 
Stålram är lätt att kontrollera som amatör. Ta handskar med dig så att du slipper smutsa ner dig.
Är ramsorleken riktig för dig kontrollera styravståndet från sadeln i sittställning, långfärds styren får sitta högre och längre bak än racerditon.
go tur

Haha, ja, ramen kanske jag kan kontrollera, jag är mest intresserad av växlarna egentligen, om det är igenrostat/slitet och om det finns reservdelar att få tag på. Har en crescent åttiotalsracer som blev pensionerad av den anledningen. Växlarna var helt igenrostade och enligt cykelverkstaden gick det inte att få tag i reservdelar till de gamla växlarna.. fick dock cykeln gratis så jag klagar inte, den höll i 1,5 år.
 

Liknande trådar