Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
couscous
- Trådstartare skutt
- Start datum
Utemagasinet!
Hej!
Har du den senaste numret av Utemagasinet? Nr 5, 2002 Där var ett gott recept med couscous samt några till. Jag tänker använda receptet med couscous inför fjällturen.
Jonas
Hej!
Har du den senaste numret av Utemagasinet? Nr 5, 2002 Där var ett gott recept med couscous samt några till. Jag tänker använda receptet med couscous inför fjällturen.
Jonas
Kallt, salt kött!
Cous-cous regerar på fjället!
Kälknöl funkar finfint till, eller en insaltad och sen torkad fransyska. Köttet väger en del men det är det värt!
Läs om fälttestningen av måltiden här:
http://www.nordesjo.com/uteplatsen/index.html
Kolla under "dagboken", dag 4.
Cous-cous regerar på fjället!
Kälknöl funkar finfint till, eller en insaltad och sen torkad fransyska. Köttet väger en del men det är det värt!
Läs om fälttestningen av måltiden här:
http://www.nordesjo.com/uteplatsen/index.html
Kolla under "dagboken", dag 4.
Hur?
Hur tillagade du linsgrytan med coucous? Är nyfiken
Hur tillagade du linsgrytan med coucous? Är nyfiken
Viva la couscous
I själva linsgrytan:
Linser
Lök
Vitlök
Champinjoner
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
Tomatpuré
Chili(alt. curry el. annan gókrydda)
Vid tillagningen lät jag linstjosan ligga i varmvatten ca 10-15 min sen i med mer vatten och kokade upp, i med couscousen och låt svälla och svalna under lock.
Lätt, billigt, snabbt, gott och nyttigt!
/Per
I själva linsgrytan:
Linser
Lök
Vitlök
Champinjoner
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
Tomatpuré
Chili(alt. curry el. annan gókrydda)
Vid tillagningen lät jag linstjosan ligga i varmvatten ca 10-15 min sen i med mer vatten och kokade upp, i med couscousen och låt svälla och svalna under lock.
Lätt, billigt, snabbt, gott och nyttigt!
/Per
Allt...
...du normalt har till pasta eller ris passar utmärkt till cous cous.
En extremt enkel men helt okej snabblunch med cous cous är
1 portion cous cous
1 burk makrillfilé i tomatsås
Det tar lika lång tid att tillaga som det tar att koka upp vattnet och vänta i 4-5 minuter. Inte en smaksensation men en tillräckligt god och hygglig bukfylla.
...du normalt har till pasta eller ris passar utmärkt till cous cous.
En extremt enkel men helt okej snabblunch med cous cous är
1 portion cous cous
1 burk makrillfilé i tomatsås
Det tar lika lång tid att tillaga som det tar att koka upp vattnet och vänta i 4-5 minuter. Inte en smaksensation men en tillräckligt god och hygglig bukfylla.
Smaksensation!
Testade receptet på italiensk cous cous i senaste numret av Utemagasinet. Det var verkligen en smaksensation! Jag tror att det är tomaterna som gör det. Hade med mig Rivosto (riven ost i pulverform) som jag kryddade cous cousen med. Det här är mat som man kan äta veckor i sträck utan att tröttna. Glöm inte att ta med lite olivolja, fettet förhöjer smaken tusenfalt.
//Petra
Testade receptet på italiensk cous cous i senaste numret av Utemagasinet. Det var verkligen en smaksensation! Jag tror att det är tomaterna som gör det. Hade med mig Rivosto (riven ost i pulverform) som jag kryddade cous cousen med. Det här är mat som man kan äta veckor i sträck utan att tröttna. Glöm inte att ta med lite olivolja, fettet förhöjer smaken tusenfalt.
//Petra
Re: Smaksensation!
Skulle vara mycket intresserad att ta del av receptet. Har dock ej tidningen. Om du tycker det är fräckt att citera det här i forumet kanske du kunde skicka det på e-mail till mig. Har först nyligen fått upp ögonen för hur gott och bränslesnålt cous-cous är
\C
madir; sa:Testade receptet på italiensk cous cous i senaste numret av Utemagasinet.
//Petra
Skulle vara mycket intresserad att ta del av receptet. Har dock ej tidningen. Om du tycker det är fräckt att citera det här i forumet kanske du kunde skicka det på e-mail till mig. Har först nyligen fått upp ögonen för hur gott och bränslesnålt cous-cous är
\C
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Gott till couscous | Friluftsmat | 0 |
Liknande trådar
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg