Bunkra färskvatten m.m

Hej,
vi hade tänkt tillbringa ett antal dygn och sakta ta oss söderut från Sandhamn via Bullerö - Långviksskär - Biskopsö till Huvudskär. Vet att det brukar gå att bunkra färskvatten hos Johan Stake på Bullerö men hur ser det ut söderut? Någon som vet om det finns möjlighet att fylla på vatten på Långviksskär eller Biskopsön?

Så till nästa fråga, någon som vet om det på någon av öarna i området finns möjlighet att handla rökt/färsk fisk?

/Rickard
 
På Biskopsön brukar jag handla rökt fisk av Johan Sundberg(?) - bofast tillsynsman. Vatten går säkert att bunkra där.

/Ola
 
vattenbunkring Åland?

Hur ligger det till med möjligheterna att bunkra vatten mm i Ålands skärgård om man håller sig borta från de stora hamnarna? Nån som vet?
 
Vatten

Emy Andersson är bofast på långviksskär och hon har en brunn. Fråga förstås först innan du tar vatten. Hennes avlidne make Sture gjorde ett museum i det skjul som Frans på Långvikssk är byggde sina båtar som hon kanske kan visa om hon har tid.

Thure
 
Vatten i Ålandsskärgård

Nu är ju Ålands Skärgård minst lika stor som stockholms så det är lite svårsvarat på din fråga vad gäller möjligheter att få tag på vatten. Vi har paddlar från Sotunga till Kökar och hittade lite bofasta samt ett ställe för läger-verksamhet som vi kunde fylla på. Nu Gjorde vi iofs så att vi körde 3x10liters Ortlieb/MSR vattensäckar/K2:a som vi hade med oss och funkar rätt bra under en vecka beroende på hur varmt det är. Det finns som sagt ställen även om några av dem är privatpersoner som gärna hjälper till. Kolla även vilka ställen som deras "vaxholmsbåtar" lägger till. Där finns det garanterat vatten att tillgå. Ha en skön paddling.
 
Åland H2O

Har en del paddel och segelerfarenheter från de flesta delarna av Ålands skärgårdar men det är nu mer än 10 år sedan jag var där senast. Gissar att det även i Ålands skärgård numera är vanligare med omvänd osmos för dirckvattenproduktion från havsvatten. Tidigare var det ofta saltinblandning i brunnarna i Ålands skärgård. Stalltipset är att bunkra upp med kommunalt vatten i början av turen och att passa på att fylla vatten på större öar.

Thure
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
cwmint Färskvatten vid långfärdspaddling Paddling allmänt 10

Liknande trådar