Boende Costa Blanca

Jag och min sambo tänker åka ner till Spaniens Costa Blanca/Alicante och klättra i mars. Det är första gången vi åker dit och vi tänker nog koncentrera oss på Sella-området. Är det nån som har varit där som kan rekommendera någonstans att bo? Vi hade väl tänkt oss antingen ett billigt hotell eller bed and breakfast, gärna med möjlighet att kunna laga lite egen mat. Även andra tips om bra klätterområden, vad man ska undvika etc. är välkommet.

/Camilla
 
Har varit där nere ett antal ggr och jag tycker att Calpe är en bra bas, finns både rum och lägenheter att hyra.

I Sella finns det inte så mycket, vet inte om Campingen är öppen längre men det finns nog lite rum att hyra där om man vill.

Finns lite om boende oxå: http://www.rockfax.com/areas/costa-blanca/accommodation.html

Här finns info om "lite" olika ställen som finns i närheten (inom ett par timmar körning).
http://www.rockfax.com/databases/results_area.html?id=1012



OM ni stannar i Calpe så bomma inte "Peñon d'Ifach", om du inte vet vad det är så spelar det inte nån roll, du kan inte missa den när du väl är där...

Ha en bra
 
Är det bultade korta leder ni är inställda på så är Sella utmärkt för en vecka. Om ni däremot är intresserade av multipitcher, både trad och sport, så välj Calpe eller Finestrat, den sistnämnde kan vara billigare, men ligger en bit ifrån havet. Det är också frågan om hyrbil - att ta sig till Sella och stanna där går utan bil, men ska man klättra runt så är det bäst att ha en. Berg med långa leder värda ett besök (ett axplock): Penon, Mascarat, Puig Campagna, Toix Sea Cliffs. Preliminär info finns på rockfax, detaljer - deras nya guidebook.
Lycka till!
Alexey
 

Liknande trådar