Bask Eiger

Är ute efter en stor men lätt ryggsäck och tycker Bask Eiger (80 l och 1,5 kg) verkar intressant. Är det någon som har testat den?

Andra intressanta alternativ jag hittat är Bask Shivling, Berghaus Extrem Expedition och Marmot Himalayan. Några fler tips?

/Klas
 
kfn; sa:

Osprey Aether - inte riktigt lika lätt, men rätt spännande i och med att den inte har vanlig ram, utan en båge, och är ganska fullmatad (nerlastad om man så vill) trots att den bara väger dryga 2 kg.
A75-tinyt.gif


http://www.ospreypacks.com/aether75.html

Det jag har hittat om Bask Eiger är att den inte verkar ha nån aluminiumskena. Jag vet inte om det är plast, skum eller stoppning. Så här skriver de på sitt forum (Mars 2003):
"You can carry about 50 kilo in it. I’m sure you can put even more; it depends on your ability to carry so much weight. I know that this model has a lot of reinforcements and bartecks that makes this bag pack very reliable.
Regarding IBS suspension system it is functioning with the same effect as the metal frame. Keeps shape vertically and horizontally. It is lighter and softer."



PS. Dela gärna med dig om du hittar infor om Bask Eiger från nån bra källa!
[Ändrat av Nordesjö 2005-01-12 kl 13:16]
 
Nordesjö; sa:
Dela gärna med dig om du hittar infor om Bask Eiger från nån bra källa!

Jag har mailat till den svenska generalagenten Akzo (http://www.akzo.se/) men svaret på första mailet innehöll inte mycket. Det går att köpa Basksäckar direkt från dem (de finns inte i någon butik i Sverige) och priset för en Shivling-90 är 1595 kr. På Basks tyska sida (http://www.bask-outdoor.de/) är priset för Shivling-90 132 euro och för Eiger 111 euro.

Tackar för tipset om Osprey Aether. Den verkar helt klart värd att kika närmare på.

/Klas
 
Jar har funderat på alla de ryggsäckar som näms i denna tråd förutom Berghausen men kom fram till att en tyngre ryggsäck var att föredra på grund av bättre bärsystem. Skall du inte bära väldigt lätta packningar typ 12-14 kg skall du nog fundera i liknande banor.

Osprey har en bättre variant.
 
Kanske en Klättermusen Mjölner. Jag är själv ute efter en enkel och lätt rygga men med minst 100l i volym. Det finns inte mycket att välja på! Norröna väger ju 4kg och Bergans är full med grejsmojs!
 
Klättermusen

Tittade för flera år sedan på klättermusens säckar när företaget fanns i Umeå. Såg då att höftbältet sitter fast i ryggsäcken i endast en punkt. Gjorde om min ramsäck så att höftbältet sitter bara med en rem mitt bak. Vilken skillnad att bära. Höfterna blir fria och man slipper lyfta säcken för varje steg. Köp en säck med denna typ av bärsystem.
 
kfn; sa:
Andra intressanta alternativ jag hittat är Bask Shivling, Berghaus Extrem Expedition och Marmot Himalayan. Några fler tips?
Brittiska Pod har haft en del intressanta stora säckar som vägt sisådär 2kg som mest. De finns på webben på http://www.podsacs.co.uk/ men sidan är tyvärr under omkonstruktion. Rock&Run, http://www.rockrun.com/ , säljer en del av deras säckar men de verkar inte ha någon stor säck i lager just nu.
Det kan kanske vara värt att kolla på http://www.outdoorsmagic.com/ och http://www.ukclimbing.com/ för att luska fram recensioner och så'nt.
 
Det oundvikliga Vulcanistinlägget:

Xander; sa:
Kanske en Klättermusen Mjölner. Jag är själv ute efter en enkel och lätt rygga men med minst 100l i volym. Det finns inte mycket att välja på! Norröna väger ju 4kg och Bergans är full med grejsmojs!

En strippad Berghaus Vulcan eller Atlas väger ungefär 2 kg, och kostar ungefär så många tusenlappar mindre än Norröna, Bergans och Klättermusen.
För den som inte vill kompromissa med stabiliteten.
 
Det är ett bra tips! Jag trodde att Vulcan var en rygga med "external"ram! Granite gear kan vara värt att titta på oxå.
 
Nordesjö; sa:
crazy; sa:
Jar har funderat på alla de ryggsäckar som näms i denna tråd förutom Berghausen men kom fram till att en tyngre ryggsäck var att föredra

Har du haft möjlighet att klämma på en Bask Eiger i verkligheten? Fundera räcker ju inte ;)

Nä men jag har varit i kontakt med Aktso eller vad de heter och vill man klämma får man boka träff vilket är lite överdrivet. Jag köpte en Gregory Palisade på rea men annar hade det nog blivit en Osprey. Grym kvalite!
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg