Det diskuteras ju en del runt hållbarheten på bacon att ta med på vandringsturerna. I allmänhet är ju det bacon man köper i butik relativt lite saltat och knappt rökt alls. Vad tror ni om hållbarheten om man istället skulle ta en produkt som denna http://jokkmokkskorv.se/sortiment/ovrig-chark-helvara/vedrokt-sidflask/ eller Hedman's Delikatessers Kallröka Bacon och vakuumpacka i skivor? De är ju betydligt fastare, saltare och torrare än det som SCAN mfl kallar för bacon. Förr hade man ju rökta fläsksidor som hängde i visthusbodarna I både veckor och månader.
Bacon som håller?
- Trådstartare FlyerSword
- Start datum
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Steka bacon | Friluftsmat | 19 | ||
Ägg och bacon | Friluftsmat | 37 | ||
Torka Bacon | Friluftsmat | 13 | ||
bacon | Friluftsmat | 3 | ||
Hjälp-energikakorna håller inte ihop | Friluftsmat | 7 | ||
hur länge håller sig frystorkat? | Friluftsmat | 2 | ||
håller bra | Friluftsmat | 1 |