• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Avsmältning konstsnö?

Hej,
jag har stött på uppgiften om att konstsnö, dvs snö tillverkad genom blandning av vatten och luft som sprutas ut som fin "dimma" i kyla, av någon anledning skulle smälta MKT (exakt vad som menas med mkt i detta avseende framgick inte.....) långsammare jämfört med naturlig snö. Har inte hittat ngn referens som kan verifiera detta och kastar därför ut frågan på Utsidan om ngn sitter inne med sådan information. Om någon har en bra förklaring/teori som förklarar eller förkastar tas det också gärna emot.

Kan packningsgraden mellan snötyperna spela roll måhända och att detta ger upphov till olika hastigheter för avsmältning!?

Häls
Jonas