Tänkte det vore bra med lite tips på hur man tillagar sin fångade fisk ute, med betoning på ett enkelt sätt.
- Det här, i detta fall en öring över elden eller glöden är kanske det enklaste. Bara att rensa, behålla huvudet och sticka en pinne genom munnen och fast i stjärten. Skinnet snittas lite så inte fisken skruvar sig krokig över elden. Salta.
- Fisksoppa är också gott, och omväxlande. Skär i detta fall öringen i små bitar, ner i en kastrull med saltat vatten som precis täcker fiskbitarna. Låt puttra några minuter (beror på storlek), vänd på fiskbitarna och låt puttra några minuter till. Ta upp fiskbitarna och lossa skinn och ben, ner i kastrullen och rör lite, låt puttra några minuter.
- Ibland har jag med ett galler från en engångsgrill. Bra att lägga fisk på över glöden. Salt och vitpeppar.
- Folie. Särskilt fiskar som inte är lika feta som öring passar bra att låta koka in i folie. Harr blir bra.
- Filea. Enkelt och gott att t.ex steka filéer i panna. Salta, citronpeppra gärna. Servera med potatismos, eller lägg på knäckebröd.
Salt, citronpeppar, vitpeppar, enris på glöden/elden som avslutning och fin röksmak.
Enpinnar ger fin smak. Ta inte för töremättad ved – blir starkt.
Fler tips?
Raskesven
- Det här, i detta fall en öring över elden eller glöden är kanske det enklaste. Bara att rensa, behålla huvudet och sticka en pinne genom munnen och fast i stjärten. Skinnet snittas lite så inte fisken skruvar sig krokig över elden. Salta.
- Fisksoppa är också gott, och omväxlande. Skär i detta fall öringen i små bitar, ner i en kastrull med saltat vatten som precis täcker fiskbitarna. Låt puttra några minuter (beror på storlek), vänd på fiskbitarna och låt puttra några minuter till. Ta upp fiskbitarna och lossa skinn och ben, ner i kastrullen och rör lite, låt puttra några minuter.
- Ibland har jag med ett galler från en engångsgrill. Bra att lägga fisk på över glöden. Salt och vitpeppar.
- Folie. Särskilt fiskar som inte är lika feta som öring passar bra att låta koka in i folie. Harr blir bra.
- Filea. Enkelt och gott att t.ex steka filéer i panna. Salta, citronpeppra gärna. Servera med potatismos, eller lägg på knäckebröd.
Salt, citronpeppar, vitpeppar, enris på glöden/elden som avslutning och fin röksmak.
Enpinnar ger fin smak. Ta inte för töremättad ved – blir starkt.
Fler tips?
Raskesven