Yo!
Ville inte kapa den andra tråden som pratade om lyxig vintermat utan skapar egen.
Sitter nu och gör samt lagar lite av maten som ska med på min vintervandring genom Sverige men det är inte riktigt så lätt när jag måste anpassa det för följande:
-Maten bör klara av att förvaras i minst 3 månader
-Maten bör ha låg vikt
-Maten bör vara hög på kalorier
-Maten ska inte innehålla mjölkprodukter (inte ens laktosfritt), inga stenfrukter (inga äpplen, päron eller plommon), inga nötter, ytterst lite eller helst inget gluten alls. Inget svamp.
-Maten ska vara lätt att laga i hårdvinter såväl såsom mildare vinter, i bensin-kök.¨
Jag funderar lite på att ha stekt och torkad bacon som min huvudkrydda och som mitt extra fett i matlagning. Kan det vara något.
Det har fungerat på tidigare turen men det har mest varit om högst 2 veckors turer..
Tacksam för tips och alla tips (speciellt BILLIGA tips är varmt välkomna).
Ville inte kapa den andra tråden som pratade om lyxig vintermat utan skapar egen.
Sitter nu och gör samt lagar lite av maten som ska med på min vintervandring genom Sverige men det är inte riktigt så lätt när jag måste anpassa det för följande:
-Maten bör klara av att förvaras i minst 3 månader
-Maten bör ha låg vikt
-Maten bör vara hög på kalorier
-Maten ska inte innehålla mjölkprodukter (inte ens laktosfritt), inga stenfrukter (inga äpplen, päron eller plommon), inga nötter, ytterst lite eller helst inget gluten alls. Inget svamp.
-Maten ska vara lätt att laga i hårdvinter såväl såsom mildare vinter, i bensin-kök.¨
Jag funderar lite på att ha stekt och torkad bacon som min huvudkrydda och som mitt extra fett i matlagning. Kan det vara något.
Det har fungerat på tidigare turen men det har mest varit om högst 2 veckors turer..
Tacksam för tips och alla tips (speciellt BILLIGA tips är varmt välkomna).