Ångermanland & Medelpad

Vi tar ett eller två landskap att semestra i varje sommar och i år är turen kommen till Ångermanland och Medelpad.

jag brukar, för skojs skull, försöka att hitta åtminstone någon eller några landskapstypiska rätter/livsmedel för varje landskap men med dessa två har jag ingen aning om vad jag skall leta efter (mer än surströmming)

Så, min fråga är: vad är typisk mat för ångermanland och medelpad?
 
Tjälknöl ser jag faktiskt fram emot att få prova, surströmming går bort (inte för att det är just surströmming utan för att jag inte äter fisk alls).
 
Om du kan få tag i tunnbröd från "Ubergs" så är det jättegott! :) Annars finns en variant på dopp i grytan som kallas "blöte", men till det behövs bl.a en stor gryta att koka älgkött och dito ben i flera timmar. Serveras med smör, tunnbröd och sirapskokt kålrot... :)
 

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg