Har nu gjort min första kniv med ett Helle laminerat blad. Bladet hade bara en slipegg när det kom. Efter att ha kollat på diverse klipp på Youtube och läst på olika hemsidor om knivbladens faser, hur de är slipade, kan jag ändå inte förstå på vilket sätt bladet ska vara slipat på om kniven ska användas som en allroundkniv.
I nästan alla klipp på Youtube som handlar om hur man ska slipa en kniv ser det ut som de bara använder knivar utan en egentlig brynegg. På några svenska hemsidor som beskriver knivslipning och bryning verkar det dock vara så att en kniv med både brynegg och slipegg är det vanligaste och bästa.
Så vad tycker ni att det bästa är att ha på ett knivblad: Bara en slipegg som går ända ner till skäreggen eller en brynegg och en slipegg.
I nästan alla klipp på Youtube som handlar om hur man ska slipa en kniv ser det ut som de bara använder knivar utan en egentlig brynegg. På några svenska hemsidor som beskriver knivslipning och bryning verkar det dock vara så att en kniv med både brynegg och slipegg är det vanligaste och bästa.
Så vad tycker ni att det bästa är att ha på ett knivblad: Bara en slipegg som går ända ner till skäreggen eller en brynegg och en slipegg.