Jag ska åka upp och vandra Kungsleden i augusti. Abisko till Nikkaluokta på sju dar. Då jag vill slippa traggla med frystorkad mat så letar jag lämpliga alternativ.
Hur länge håller sig torkad renkött? Kan man bunkra upp i Kiruna och sen ha det i ryggsäcken i en vecka.
För att få vitaminer tänkte jag ta med ett paket Jo juice för varje dag. Sju totalt. Blandar med fjällvatten. Lämpligt?
Jag skaffade ett äggfodral i hårdplast för ett par veckor sedan. Hur länge håller sig ägg i "rumstemperatur" ?
Finns det andra vettiga alternativ till frystorkad mat, som dels är goda, dels inte väger för mycket, och dels håller sig en vecka? Potatis hade till exempel varit kanon men det väger ju bly.
Hur länge håller sig torkad renkött? Kan man bunkra upp i Kiruna och sen ha det i ryggsäcken i en vecka.
För att få vitaminer tänkte jag ta med ett paket Jo juice för varje dag. Sju totalt. Blandar med fjällvatten. Lämpligt?
Jag skaffade ett äggfodral i hårdplast för ett par veckor sedan. Hur länge håller sig ägg i "rumstemperatur" ?
Finns det andra vettiga alternativ till frystorkad mat, som dels är goda, dels inte väger för mycket, och dels håller sig en vecka? Potatis hade till exempel varit kanon men det väger ju bly.