Ätbara växter?

Jag är på jakt efter en bok som beskriver ätbara växter i sverige. Inte svamp och bär utan blad, rötter och gräs typ. Är det någon som känner till någon bra bok eller lexicon?
 
Två äldre böcker som jag kikar i ibland.
Inger Ingmanson; Kan man äta sånt?
Anne Nilsson; Ätliga växter i skog och mark.
 
* Första överlevnadsboken 1988, av Stefan Källman, Jan Jäger
* Vilda växter som mat och medicin 1997
* Första hjälpen i vildmarken, av Stefan Källman, Jan Jäger
* Överleva på naturens villkor, av Lars Fält, Stefan Källman, Harry Sepp
* Handbok överlevnad, av Stefan Källman, Lars Fält
* Överleva i det sårbara samhället, av Mats Ekeblom, Stefan Källman, Lars Fält
* Överleva vintertid på naturens villkor, av Lars Fält, Stefan Källman
* Näringsvärden i vilda svenska växter

Den sista är Källmans doktorsavhandling och synneligen rikligt med uppmätta värden på bra överlevnadsväxter i naturen. Vilda växter som mat och medicin är mest en HB i ämnet.
Lär er 50 sorter som växer i er natur i alla årstidsvarinterna, sen blir resten lättare att lära sig. Observera rotgrävning och nötplockning ingår inte i allemansrätten. Fråga markägarn om lov och varför så kanske det löser sig.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
storfamiljen Vilda växter i fjällen? Friluftsmat 9

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg