Tänkte bidra med lite fler tips för varierad mat på fjället Förutom köttfärs och lövbiff brukar jag torka massor av olika grönsaker. Gul lök, purjolök, rödlök, majskorn, svamp, parika, skivad vitlök...bara fantasin sätter gränser. Går att använda till att göra mumsiga grytor med varierande smak.
Brukar också ta med en tjälknöl (recept finns i de flesta kokböcker). Det är salt och gott och dessutom hållbart. Blir som en stek man äter hemma!
Ta också med massor av olika kryddor på fjällturen så kan man piffa upp även påsmat.
Mjölblandningar till att baka eget bröd på stormköket rekommenderas också. Det är gott med färskt bröd efter nån vecka ute.
Brukar också ta med en tjälknöl (recept finns i de flesta kokböcker). Det är salt och gott och dessutom hållbart. Blir som en stek man äter hemma!
Ta också med massor av olika kryddor på fjällturen så kan man piffa upp även påsmat.
Mjölblandningar till att baka eget bröd på stormköket rekommenderas också. Det är gott med färskt bröd efter nån vecka ute.