Sponsor:

Första   Föreg.   1 (1)   Nästa   Sista
Feeling Blue!
Efter en heldag tillbringad i skogens skafferi och med värkande rygg bland de generösa bärbuskarna, och tämligen myggälskad, tog jag denna enkla lite renodlade närbild av bärhinken efter dagens vedermödor, innehållet kokades senare till att bli härlig drottningsylt till frasiga våfflor med grädde att avnjutas den kommande vintern! Visst är naturen generös!

Liten fotnot i avdelningen onödigtvetande! Drottningsylt är en sylt som görs på hälften blåbär och hälften hallon. Ordet drottningsylt är belagt så tidigt som 1903 i Hemmets kokbok. Utg. af fackskolan för huslig ekonomi i Upsala.
(Tävlingen är ej öppen för röstning)


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg