Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Matvetegryta med stekta kikärtor (2 hungriga personer)
En annorlunda rätt som är kalasgod. Frebaco, som tillverkade matvete, har tyvärr slutat med detta och det kan vara mycket svårt att få tag i det. Kan ersättas med ris.
Med färska ingredienser
1,5 dl kikärtor
2,5 dl matvete
1 banan
1 äpple
1 gul lök
lite svamp
smör eller margarin
salt
peppar
ev. curry
Lägg kikärtorna i blöt minst fem timmar (t.ex. på morgonen om de skall användas på kvällen). Koka dem sedan i 5-10 minuter. Stek dem till slut gyllenbruna i smör, salt, peppar och eventuellt lite curry. Häll matvete i 6 dl kallt vatten. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Pytsa i banan, äpple, lök och svamp (allt i småbitar) och låt koka i ytterligare 5 minuter. Servera kikärtorna till.
Med torkade ingredienser
1,5 dl kikärtor
2,5 dl matvete
1 torkad banan
1 torkat äpple
1 torkad gul lök
lite torkad svamp
smör eller margarin
salt
peppar
ev. curry
Lägg kikärtorna i blöt minst fem timmar (t.ex. på morgonen om de skall användas på kvällen). Koka dem sedan i 5-10 minuter. Stek dem till slut gyllenbruna i smör, salt, peppar och eventuellt lite curry. Häll matvete, banan, äpple, lök och svamp i 7 dl kallt vatten. Koka upp och låt koka i c:a 15 minuter. Servera kikärtorna till