Lövbiffgryta

Av: danha

Receptet avsett för två personer.

300 g lövbiff, strimlas och lägges i marinad bestående av:
½ dl soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
1 tsk koncentrerad citron
örtkryddor

Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp cirka ett dygn. Låt köttet rinna av ordentligt i ett durkslag och torka det sedan på en långpanna i ugn i 15 timmar. Ugnsluckan ska vara på glänt och temperaturen får inte överstiga 50 grader. Vänd på bitarna ett par gånger under torktiden.

Tillagning:
Koka köttet i cirka 5 dl vatten, gärna med en köttbuljongtärning, i 15-20 minuter eller tills det känns mört. Blanda ned potatismospulver direkt i köttbuljongen. Gör bernaisesås av pulver. Strö över färsk hackad fjällsyra eller ängssyra innan servering.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg