Kycklinggryta från Pårte

Av: hakpet

Tillaga en Stinas kyckling (vitlök) eller motsv. Stycka upp den i mindre bitar och torka i ugn. Torka squash, aubergine,
röd lök, amerikansk grönsaksblandning samt champinjoner.
På fjället läggs allt i blöt. Kycklingen i en särskild kastrull. Blötläggning i ca 40 minuter. Därefter fräses alla
grönsaker i smör. När grönsakerna ser glansiga ut läggs kycklingen i. Smula över en halv grönsaks-
buljongtärning och häll i en lite vatten. När det puttrat någon minut hälls 3 dl cremé fraiche i. Låt allt
puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar samt lite rosmarin.

Alla torkade grönsaker kommer inte att gå åt, men förgyller istället nästa dags middag.

Grytan kan ätas som den är med bröd till eller om man vill ha pasta eller ris till väljer man det

1 låda Stinas kyckling (vitlök)
1 påse amerikansk grönsaksblandning.
4 squash skurna i halvmånar
1 kg röd lök skurna i grova strimlor
1 kg champinjoner skurna i skivor
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 dl cremé fraiche (Ädel)
Rosmarin
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg