Kyckling i jordugn

Av: Swedish Berman

Kör igång en eld. Lägg i 10-20 knytnävsstora stenar i elden och elda i några timmar. Gräv under tiden en grop.

Tag en kyckling. Klä in den i tidningspapper. Lägg på ett ca 1 cm tjockt lager med lera utanpå. (Bra lera kan man t.ex. hitta nära vattendrag.) Klä gropen med de varma stenarna och lägg i kycklingen. Lägg några stenar ovanpå. Fyll på med jord. Låt grädda i några timmar (varierar mycket). Tag upp och ät.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg