Hasses rensteksgryta (4 pers)

Av: cwmint

5 hg rökt renstek (håller sig flera dagar sommartid, och mycket länge på vintern)
1 påse gräddsåspulver (t.ex Blå Band)
Mjölkpulver enl anvisning på såspaketet
50 g matfett
Torkad svamp, t.ex trattkantareller


Gör såsen, krydda med trattkantareller, som smulas ned i såsen
Skär köttet i lämpliga bitar och blanda ner i såsen
Servera med någon form av pasta
Man kan naturligtvis använda något annat kött till detta, men i fjällen hör renköttet liksom till.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg