God renskavspastasås för höst- och vårvinterturen

Av: stelow

2-3 portioner.

Ett paket fryst(när man ger sig av)vilt- eller renskav.
En liten purjolök.
2,5 dl matlagningsgrädde (eller torrmjölk med lite vatten)
Gärna lite torkad (eller färsk)skogssvamp.
Ev lite tomatpuré eller ketchup.
Någon matsked lingonsylt efter smak.
matfett, salt och vitpeppar.

Börja med att bryna på skaven i lite matfett, skav av eftersom. När allt är brynt tillsätt den hackade purjon och svampen. Låt det också brynas.

Häll i grädden, lingonsylten och tomatpurén. Låt anrättningen puttra på en stund. Krydda efter tycke och smak. Lite soja funkar också om man råkar ha det med sig.

Servera till spagetti eller annan pasta.
Smaklig måltid.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg