Dubbel pizza i stekpanna.

Av: Anders V

Drar bränsle, men är gott när man tröttnat på stuvningar och grytor.

-Deg:
½ paket torrjäst
En klick smör eller en skvätt olja.
1½ dl vatten
½ tsk salt
1 tsk socker
4 dl vetemjöl.

-Fyllning:
Torkad tomat eller tomatpurré och vatten
Torkad renkött i fina flarn
Torkad lök/purjolök
Torkad svamp
Ost (Västerbotten)
Eller vad man tycker om. En burk tonfisk och majs är bra om man inte spar vikt.

Smält smör och tillsätt vatten. Temperera till fingervarmt. Tillsätt jäst, salt och sedan vetemjöl till degen är smidig. Låt jäsa till dubbel storlek. Under tiden blötläggs grönsaker.
Smörj stekpannan i fett eller olja. Tryck ut en tunn skiva av halva degen i handen och täck stekpannans botten. Lägg på fyllningen utom längs kanterna. Gör en likadan skiva av resten av degen och lägg över som lock.
Grädda pizzan över svag värme tills ena sidan är färdig. Lyft med gaffel och kolla. Man måste hela tiden flytta stekpannan över lågan så botten blir jämnt gräddad. Vänd sedan hela pizzan med en gaffel och grädda locket.
Servera genast.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg