Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Vad behövs:
Lagom stor gul lök
vit bandspagetti
skaplig bit gravlax
3dl Creme Fraiche,Vitpeppar
Börja med att skala och hacka löken, helst finhackad, fräs upp löken i stekpannan, koka samtidigt upp spagettin i lagom saltat vatten(är du ute och paddlar i skärgården går det utmärkt att använda sig utav sjövatten) skär upp den gravade laxen i lagom stora bitar (typ sockerbitar).
När spagettin är klar låt den stå kvar i sitt vatten, under tiden häller du ner creme fraiche i kastrullen med lök tillsammans med laxen. Låt detta snabbt koka upp tillsammans dra några varv med vitpepparkvarnen. Häll av vattnet från spagettin, klart sedan att servera. Gärna med ett glas rödvin.