Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Observera att rubriken är rättstavad; det skall vara "alg" och inte "älg". Alger är populärt bl.a. i Japan. Man köper den torkad och den finns i olika varianter. Smaken är ganska diskret och är värd ett test. Aramé är en beprövad variant som ser ut som svarta trådar.
Cous-cous är suverän friluftsmat; genant lättlagad och mättande. Kommer ursprungligen från norra Afrika. Det är basmat och kan väl liknas vid ris.
3 dl cous-cous
1,5 dl röda linser
2 st torkade röda paprikor
1 st torkad purjolök
2 st torkade morötter
1,5 dl torkade alger
några msk tomatpasta
2 st vitlökar
salt
Förbered hemma genom att torka grönsakerna. Morötterna torkas lämpligen grovt rivna.
Gör cous-cous först. Koka upp 2 dl vatten. Vispa i cous-cousen. Ta av grytan och låt cous-cousen svälla (men helst inte svalna) under lock.
Under tiden: gör alggrytan. Häll linser, paprika, purjolök, morötter och alger i 6-7 dl vatten. Tillsätt tomatpasta och pressa i vitlökarna. Salta. Koka upp och låt koka i 15 minuter. Servera med cous-cousen.